Onze roots liggen in de orthopedagogische zorg- en opvoedingssector

Het Aksent vzw is in 2009 ontstaan vanuit JPS-Tours.

Japie Swings, de oprichter en uitvoerend directeur van JPS Tours en vzw Het Aksent, heeft reeds meer dan 4 decennia ervaring in de sector voor mensen met speciale behoeften. Hij behaalde een masterdiploma orthopedagoog en was directeur van residentiële programma's voor volwassenen met ontwikkelingsstoornissen in België.

Alle agogische begeleiders van vzw Het Aksent zijn vrijwilligers. Het zijn zeer gevoelige mensen die respectvol, hartelijk, leuk en inclusief klaar staan voor de behoeften van mensen met een verstandelijke en ontwikkelingsstoornis zij waarderen het belang van vakantie –behoeften en -avonturen voor onze speciale reizigers.

Onze agogische begeleiders zijn leraren, leerlingbegeleiders, pedagogen, thuiszorgverleners en/of andere zorgzame personen met het hart op de juiste plaats om onze speciale gasten een onvergetelijke reis te bezorgen.

Elke agogische begeleider beschikt over de nodige en ruime kennis om in elke situatie en omstandigheden de nodige zorg, aandacht en eerste hulp aan te bieden. Tevens zijn onze begeleiders voor de meer actieve vakanties professionele experten binnen hun domein. Elke vrijwilliger wordt zorgvuldig gescreend en beoordeeld voor en na elke reis!

 

Waarom zijn we speciaal?

Er zijn vele redenen waarom reizigers jaar na jaar voor begeleiding en op maat vakantiebestemmingen van vzw Het Aksent kiezen.

Onze basis gaat uit van het agogisch handelen met een zorgzaam en deskundig team van vrijwilligers, onze lengte van reizen die veel plezier en ontspanning biedt en onze inbegrepen vliegtickets zijn slechts een paar voorbeelden hiervan.

Wij proberen zoveel mogelijk om onze reizigers te laten meegenieten van de lokale sfeer in zijn breedste vormen, deelnemen aan lokale festiviteiten genieten van lokale gerechten, …

Kortom de sfeer ter plaatse ruiken, voelen en zien … Er echt eens uit zijn, uit die dagelijkse sleur en omgeving, zo gewoon mogelijk proberen op te gaan in de omgeving zonder dat de reiziger zich moet beperken in zijn laten en doen.

Het luisteren naar de wensen van onze gasten speelt een belangrijke rol in het opmaken van onze reisbestemmingen, … Het is hun vakantie en zij bepalen mee waarheen, het is aan ons om een gepast antwoord te kunnen geven met een geschikt en betaalbaar aanbod naar de bestemmingen van hun wensen / dromen.

Gepaste reizen vliegtuigvakanties of minibusreizen, maar ook onze daguitstappen zijn op maat volgens de wens van onze gasten en kunnen op vraag van instellingen nog afgestemd worden op meer specifieke noden volgens een eigen huisstijl

Flexibiliteit is onze troef!

De beste verhouding, reis en begeleiding op maat van onze gasten

Wij doen er alles aan om de beste verhouding van begeleiding voor reizigers te kunnen bieden- één begeleider voor elke drie of vier reizigers.

Gemiddelde groepsgrootte is 6 à 8 gasten. We streven ernaar om de mobiliteit, leeftijd, sociale vaardigheden en mogelijkheden van reisdeelnemers te matchen, onze begeleiders worden hierbij ook geselecteerd volgens de noden van de groep reizigers.

Onze expertise toont onze affiniteit en gevoeligheid voor mensen met een beperking. De oprichter heeft al meer dan 40 jaar ervaring in reizen met speciale behoeften op maat van het individu en biedt topervaringen en dierbare herinneringen voor meer dan 300 reizigers uit België.

Pakketprijzen zijn inclusief vliegtickets of vervoer met minibusjes vanuit het centrale startpunt en alle maaltijden op de bestemming. We werken samen met ons eigen reisbureau JPS-tours voor het personeel dat samen met u het luchtvervoer regelt wanneer u uw reis boekt.

De reizen zijn zo samengesteld dat, onze reizigers eens zij op hun bestemming aankomen, er nog voldoende dagen zijn om met volle teugen en zonder zorgen volop van hun vakantie te genieten.